Spørg Bolius

Bygger nyt hus - skal vi vælge integrerede solceller?

Hej Bolius

Tak for mange gode artikler - også om solceller. Vi er ved at få bygget et nyt hus, og overvejer at sætte (integrerede?) solceller på taget.

I skriver, at vi skal spørge specialister om valg af solcelle producent og økonomi.
Hvem er de specialister vi skal henvende os til?

Med venlig hilsen og tak Hanne

Hej Hanne B

Først og fremmest lyder det som en god idé at montere integrerede solceller. Det vil sandsynligvis kunne gøres ”billigere”, end hvis I fik solceller eftermonteret

Hvis I ønsker en ”heltagsløsning”, hvor det er selve tagbelægningen, der er solceller, vil jeg anbefale, I kontakter en leverandør/montør. Der findes forskellige løsninger som på hver sin måde kan noget. Nogle er klassiske paneler – effektivt men måske ikke de kønneste. Andre er særligt designede paneler, som ser flotte ud samtidig med det også er en solcelle.

Ønsker I at integrere solcellerne på en flot måde i den valgte tagbelægning, må I få jeres byggerådgiver/arkitekt til at lave en løsning. Størrelse af anlæg, type mv. må rådgiveren hente hos en energikonsulent eller leverandør.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden