Spørg Bolius

Vil gerne have solceller - men hvor finder jeg uvildig rådgivning?

Hej Bolius

Jeg er helt grøn inden for solceller og ønsker at blive vejledt af en uvildig rådgiver forud for beslutning om anskaffelse af et solcelleanlæg.
Hvor finder jeg seriøs uvildig rådgivning?

Mvh Kim

Hej Kim.

Der er rigtig mange aspekter at tage højde for inden for solceller.

Solcelle Danmark A/S reklamerer med at være de eneste i Danmark som tilbyder uvildig rådgivning. Men mange andre rådgivere har også stort kendskab inden for feltet.

Det kommer an på hvilket perspektiv du har – eller hvad der er vigtigst.;

Er det typen af solceller – altså konstruktionen og anvendelsen af grundstoffer, og skal de have en speciel farve, eller være særligt modstandsdygtige over for eksempelvis skygge.

Er det prisen, ydeevnen, udformningen/udseendet, placeringen, miljøpåvirkningen, produktionsophavet, levetiden, fleksibiliteten ift. forbruget (med/uden batteri)

Skal de placeres på jorden, eller på taget – eller skal taget udskiftes og erstattes af solceller.

Husk på at prisen og tilbagebetalingstiden er helt afhængig af hvad elprisen er. Og den kan vi jo ikke forudsige 10 år frem i tiden….

Ps. Vi sætter i næste nummer af Magasinet Bolius, fokus på solceller.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden