Spørg Bolius

Er solceller en god ide/investering - med de høje elpriser?

Hej Bolius

Kan solceller betale sig. Vores forbrug er p.t. 7000 kilowatt, det er jordvarme og alm. forbrug, og der er jo ikke meget sol når varmen er tændt; der er jo også rabatten på elforbrug over 4000 kw. så det er den man 'hakker' af på.
Vi har fået et tilbud på installering af hybridsolcelleanlæg på 6,24 kw på 123.000 kr. Det kunne være dejligt, at være aktivt med i grøn omstilling; men der skal heller ikke stå 'tosser' på ryggen af os.

hilsen Kjeld S

Hej Kjeld S

Solceller er vejen frem som en del af den grønne omstilling, og hvis man ønsker at blive mere selvforsynende. Om det kan betale sig, er afhængigt af, at I kan bruge så meget af den strøm, I selv producerer. Et hybridanlæg giver denne mulighed, og hvis I samtidig kan bruge strømmen enten når den produceres eller når der er strøm på batteriet, er det bedst.

En fingerregel er, at anlæggets størrelse ca. skal svare til husets forbrug for, at rentabiliteten er bedst.

Med de noget højere priser på strøm, er solceller blevet en bedre forretning, da der skal købes mindre dyrt strøm og da der sælges overskydende strøm til en højere pris. Det er dog svært at spå hvor længe, det bliver ved.

Hvis ikke I allerede har fået lavet en beregning fra jeres rådgiver, vil jeg anbefale, I får lavet en.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden