Det var faktisk ikke spor let at overtale kæresten til at få installeret en cirkusvogn i baghaven. Naboerne var heller ikke synderligt begejstrede, og de fulgte da også bekymrede med, da den tonstunge, rød- og hvidstribede vogn, blev løftet højt ind over hækkene i det pæne villakvarter.

Det er nu tre år siden. Cirkusvognen er i dag totalrenoveret, og udvendigt har den fået en diskret mørkegrøn farve, og roen har igen sænket sig over kvarteret. Indvendigt er der dog fortsat spræl på farverne, og specielt gulvet, som Signe Lindkvist i øvrigt selv har lagt, tiltrækker sig opmærksomhed.

- Jeg kan godt lide, at vognen udefra ser diskret og konservativ ud, og så siger det bare smask, når man kommer indenfor. Jeg vidste fra start, at gulvet skulle signalere cirkus. Det skulle være rødt og hvidt, men det skulle alligevel ikke helt være Dannebrog. Det måtte gerne være lidt mere feminint, så jeg har gået efter en rød nuance, som minder om farven på kødet på en meget moden tomat, griner Signe.

Handlekraftig handykvinde

Omkring 20 farveprøver senere var hun så endelig i mål med den helt rigtige tomatkødsfarve, og så var det ellers i gang med den lille rundpensel. Skal Signe male præcise og skarpe kanter, foregår det nemlig altid med en lille pensel med rundt hoved. Den slags malearbejde tager selvfølgelig sin tid, men hun elsker at bruge sine hænder og i det hele taget at lave tingene selv.

- Jeg er vokset op i et keramisk kvindekollektiv, hvor alle folk omkring mig kunne bruge deres hænder og samtidig var pivfattige. Jeg er altså flasket op med, at hvis du skal have lavet noget, ja - så må du selv gøre det, fortæller Signe.

 

Kontor og podcast-studie

Hun har da også selv stået for hele renoveringen af vognen - fra gulvlægning og isolering til udskiftning af vinduer og vægplader. Og for at skabe det helt rigtige gamle cirkusvognslook har væggene fået sådan cirka 20 gange skibslak.  

I dag fungerer de 12 kvadratmeter som kontor og podcast-studie, og hver onsdag optager hun og skuespilleren Iben Hjejle fx podcasten ”Sitter”.

- Vi er slyngveninder og er begge to nogle kæmpe fjollerøve. Og en gammel cirkusvogn er bare den helt rigtige scene for den slags gøgl, konkluderer Signe Lindkvist.