Tema

Gulve

Skal du vælge trægulv, fliser eller måske epoxy. Hvad passer til badeværelset? Og kan isolering under stuegulvet betale sig? Få viden og råd om gulve på denne temaside.

Sammenligning af udvalgte materialer til dit gulv

Materialer til gulv

CO2e kg pr. m²
Prisniveau
Levetid
Flisegulv
11,03
Betongulv
14,10
Vinylgulv
15,21
Linoleumsgulv
-0,17
Laminatgulv
-6,59
Parketgulv
-7,50
Flere
Sådan bruger du grafikken
Ovenover kan du sammenligne udvalgte byggematerialer.

Klimaaftrykket er et udtryk for, hvor meget det belaster klimaet at producere materialet. Klimaaftrykket er målt i CO2e – CO2 og andre drivhusgasser – det belaster klimaet fra produktion til opsætning og sammenligner med udvalgte materialer inden for samme kategori. Er klimaaftrykket negativt, betyder det, at det er godt for klimaet. Tallet kan variere ved forskellige produkter og kan opgøres i forhold til forskellige enheder.

Prisniveauet er et udtryk for, hvordan de udvalgte materialer ligger i forhold til hinanden og ikke i forhold til byggematerialer generelt. Der er tale om gennemsnitlige priser, da der er prisvariationer inden for alle materialer. Det er rene materialepriser for gulvbelægning. Udgifter til den resterende konstruktion og eventuelt til professionelle håndværkere for at lægge gulvet er ikke medregnet. 1 pengesæk angiver det laveste prisniveau, mens 5 pengesække angiver det højeste.

Levetiden er et udtryk for, hvordan de udvalgte materialer ligger i forhold til hinanden og ikke i forhold til byggematerialer generelt. 1 timeglas angiver den korteste levetid, mens 5 timeglas angiver den længste.

Vedligeholdelse og rengøring af boligens gulve

Hvis du vil have, at dit gulv skal se pænt ud i mange år, er det vigtigt med vedligeholdelse. Hvordan du bedst vedligeholder dit gulv, afhænger af, hvilket gulv du har. Nogen gulve kræver mere vedligeholdelse end andre. Her får du også gode tips til, hvordan du bedst rengør dit gulv.