Fliser findes i et væld af størrelser, farver og former. De keramiske fliser består af ler, der har fået en glasering og herefter bliver brændt igen. Men du kan også få fliser af natursten - fx marmor, granit eller skifer.

Anvendelse

Du kan i udgangspunktet lave flisegulv i hele boligen. Det kræver dog et fuldstændig stift underlag for at undgå, at fliserne eller fugerne revner. Flisegulv er udbredt i badeværelser, køkken og bryggers, og det er også et godt valg til kældergulvet.

Fordele 

Et flisegulv er meget slidstærkt og nemt at holde rent.

Ulemper

Fliser er et hårdt materiale, som giver meget rumklang, og det kan være medvirkende til dårlig akustik i større opholdsrum som fx åbne køkken-alrum.

Rengøring og vedligehold

Flisegulve kan tåle meget snavs og er nemme at gøre rene. Dog kan fugerne mellem fliserne ikke tåle syreholdige rengøringsmidler. Natursten, der indeholder kalk som fx marmor, tåler ikke syreholdige rengøringsmidler, og er derfor svære at rengøre for kalk, der typisk opstår i vådrum.

Klimabelastning

Da fliserne bliver brændt under meget høje temperaturer, er klimabelastningen under produktionen høj. Til gengæld har fliser ofte en lang holdbarhed og levetid.