Kork er et naturprodukt, som stammer fra korkegens bark. Det fås i mange nuancer af brun, og et typisk korkgulv er lavet, så der er lagt et lag af kork øverst på en HDF-plade.

Anvendelse 

Kork som klikgulv er det mest almindelige, men det findes også som fliser eller i baner, som limes på. Kork ses mest i køkkener eller på gangarealer og er da også både slidstærkt og behageligt at gå og stå på.

Fordele

Med kork er du sikret en god lyddæmpning og en behagelig affjedring. Det giver en god komfort, når du går på gulvet, og en isolerende effekt, der altid får overfladen til at føles lun.

Ulemper

Korkgulve skal overfladebehandles, for at være optimalt modstandsdygtigt. Det gøres som regel ved hjælp af en mat og næsten usynlig lak, som skal fornyes en gang imellem.

Rengøring og vedligehold

Korkgulve er lette at vedligeholde og kræver kun helt almindelig rengøring med vand, sæbe og en klud.

Klimabelastning

Da kork bliver fremstillet af bark, og det ikke nødvendigt at fælde træer for at kunne producere kork til gulvbelægning. Det sikrer, at materialet er bæredygtigt og skåner naturen mest muligt. Fordi kork er et 100 procent naturligt materiale, er det også nemt at genanvende.