Laminatgulve består af flere lag af materialer, der er smeltet sammen gennem en lamineringsproces. Den indvendige kerne er normalt fremstillet af en stærk fiberplade. Det øverste mønster består af et trykt papir pakket ind i plast, der kan imitere udseendet af træ, sten eller andre materialer. Men også farvede eller mønstrede laminatgulve er almindelige.

Anvendelse 

Kan ellers bruges alle de steder, hvor vi plejer at lægge trægulv. Laminatgulve er robuste og derfor velegnet i køkkener og på gangarealer. De er dog ikke egnet til vådrum.

Fordele

God slidstyrke, og der er utroligt mange og vidt forskellige designs at vælge i mellem.

Ulemper

Udseendemæssigt kan det være en udfordring at ramme fx det helt rigtige trælook. Lyden kan også være plastikagtig, når man går på det. Levetiden er kortere end for fx trægulve og klinker, men de fleste laminatgulve kommer dog med en slidgaranti på over 10 år.

Rengøring og vedligehold

Almindelig rengøring med vand og sæbe. Kræver desuden ingen efterbehandling.

Klimabelastning

Det kræver varme – og dermed energi - at producere laminatgulv. Til gengæld består en stor del af produktet af træ. Nogle producenter bruger i øvrigt resttræ fra skovpleje, hvilket selvsagt er det mest miljøvenlige.