Spørg Bolius

Laminatgulv på gammelt ujævnt bræddegulv

Må man anvende beton til udjævning på bræddegulv i etageejendom inden lægning af laminatgulv? Der er 90 cm ml. træbjælkerne og belastningen bliver 60 - 70 kg/kvm. Ejendommen og bjælkerne er fra 1933. Min udlejer ønsker ikke at fjerne de gamle gulvbrædder, men siger at jeg bare skal støbe. Vi har ingen beregninger på bæreevnen. Gulvet er skævt - 4 cm diagonalt over 4,25 m, og buer 20 mm ned på midten af gulvfladen - målt ved lige linie ml. højeste og laveste punkt.

Hej Klaus 

Du kan godt støbe et decideret slidlag oven på dette lag, også kendt som en selvnivellerende spartelmasse - vi taler altså ikke om en egentlig beton, (stor forskel).

Den selvnivellerende spartelmasse skal kunne "gabe" over den højdeforskel som der er, altså op til de 4 cm.

Gulvet kan så sagtens bære dette, hvilket bl.a. skyldes at der bliver støbt et så tyndt lag som muligt, og fordi en spartelmasse er væsentligt lettere end decideret beton, (som ej heller kan holde sammen på sig selv, ved så tynde lag.

Håber det gav snar nok, ellers er du velkommen tilbage.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden