Spørg Bolius

Nyt laminatgulv løsner sig - kan det skyldes at der er opsat køkken?

Hej Bolius

Vi har for godt 1 år siden fået lagt nyt laminatgulv oven på nystøbt betongulv. Formentlig pga. lunker i betonen kan gulvet flere steder trædes lidt ned, hvorved det vipper lidt op i nærheden. Det kan ses ved, at lette møbler og lign. bevæger sig. Der er opsat køkken på en del af gulvet. Hvor meget er acceptabelt og kan problemet på nogen måde afhjælpes.

Mvh. Ole B

Svar

Hej Ole

Normalkravet er, at der ikke må være lunker større end 2 mm målt med en 2 meter loddestok.

Dette vil netop give større nedbøjninger end hvad godt er, for de forskellige gulvbelægninger.

Det er så ikke unormalt, at der sker en mindre sammentrykning af mellemlaget mellem betonen og laminatgulvet. Her udlægges jo normalt et trinlydsdæmpende lag, af en blød foam, eller lign. og denne vil selvsagt blive trykket flad, når der stilles store tunge møbler derop.

Dette kan godt give nedbøjninger, som får fodlisterne til at ”svæve” en smule over gulvet. Her der de normale tolerancer omkring 4 mm, det der svarer til en tommestoks tykkelse.

Laminatgulve er ”svømmende” gulve, som ikke må holdes fast af tunge møbler såsom køkkener. Men stiller derfor aldrig et køkken oven på et laminatgulv, (eller andre svømmende gulve for den sags skyld).

Man kan friskære gulvet under køkkenet. Hvor nemt det er, kommer an på sokkelløsningen. Kan soklen tages af, og står køkkenet på fødder, så er det rimelig nemt. Er der tale om fast sokkel er det noget mere bøvlet.

Mht. nedbøjninger er man nødt til at tage gulvbrædderne op, og få udbedret/udfyldt lunkerne.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden