Spørg Bolius

Laminatgulv på beton - hvordan undgår den hårde lyd at trin når vi eller hunden går på det?

Hej Bolius

Jeg står for at skal lægge flydende gulv i mit hus, men efter kontakt til forskellige firmaer er jeg helt "rundtosset" af de forskellige svar, jeg får.

Jeg vil gerne have et gulv, hvor der ikke er den høje klanglyd, når man går på gulvet.

Når man spørger i forretningerne, får man mange svar på dette problem, lige fra, at det man forventer til forskellige underlag, som de mener kan dæmpe denne støj.

Hvilket underlag skal man anvende, når gulvet skal lægges oven på cementgulv?

Venlig hilsen Hans A

Hej Hans A

Den høje “klang-lyd” tænker jeg, du får fra et laminatgulv, og jo billigere et gulv du køber, jo højere “klang” får du. Og har du hund, der går hen over gulvet med lidt lange klør, bliver man først træt!

Trinlydsdæmpende lag er en fælles betegnelse for nogle blødere mellemlag, som man lægger under gulvbrædderne. De findes i forskellige udgaver, lige fra noget foam/skum-lignende lag, til nogle mere plastagtige typer til egentlig måtter.

Jævnheden af undergulvet er også meget vigtigt. Er der lunker på dit undergulv (typisk defineret som mere end 2 mm målt over 2 meter), er der risiko for, at gulvet kan klapre. Sørg derfor for at få målt undergulvet grundigt efter. Brug en 2 meter loddestok, og kan du reelt se lys ind under loddestokken, skal der spartles ud, (eller slibes, hvis der er en bule).

Jeg håber, du kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden