Spørg Bolius

underlag under laminat gulv ved gulvvarme

Vi har fået lavet nyt gulv i vores kælder hvori vi har lavet gulvvarme (med vand) på gitter. ovenpå har vi lagt beton. Nu skal vi så til at lægge en gulvbelægning og har set på et laminat trægulv (clic). Mit spørgsmål er : hvad skal der lægges under laminaten for at varmen nemt kommer op i gulvet? (værelset skal bruges til gæsteværelse).

Pernille Levi

Hej Pernille

Varmen den skal nok finde vej op igennem betonen og gulvet, så længe I holder jer fra underlag med "sølvpapirs-overflade, da disse godt kan reflektere en vis mængde varme.
Så I skal mere koncentrere jer om at få et underlag som giver en god trinlydsdæmpning. Der findes et hav af underlag, nogen virker som støddæmpende, andre som fugtspærre og nogle kombinerer det hele. Jeg ville dog vælge et relativt tyks underlag som giver en god støddæmpning. Og som sagt varmen skal nok komme op igennem.

Kig på hvilket underlag som producenten af selve click gulvet anbefaler.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden