Spørg Bolius

Klinker på undergulv af træ og med gulvvarme

Hej

Jeg har spånplader på strøer i køkkenet som undergulv og ønsker at ligge klinker med gulvvarme.

Men der er jo en udfordring i hvordan jeg får lagt klinkerne på undergulvet så de ikke "revner". Hvordan skal jeg desuden forholde mig hvis jeg vil ligge varmemåtter som gulvvarme?

vh

Daniel

Hej Daniel

Du kan ikke ligge klinker på det nuværende gulv. Klinker på en trækonstruktion, kræver en meget stærk og stiv konstruktion som ikke giver sig, for ja så revner fugerne og klinkerne - det har jeg set 100 gange før!

Så du skal desværre ligge konstruktionen om, hvis du død og pine gerne vil have klinker på.

Og alt efter hvordan du laver gulvet efterfølgende, kan du så ave gulvvarme på flere forskellige måder. Man kan lægge varmemåtter med el, som du snakker om, men jeg må anbefale dig at overveje en vandbåren løsning om muligt, da det er knap så dyrt i drift.

Opbygningen af det nye gulv kan du læse om, i SBI Anvisningen 200 - vådrum. Jeg er klar over at vi ikke snakker vådrum her, (som sådan) men opbygningen af gulvet er ens.

Kontakt evt. en byggerådgiver som mere præcist kan anvise dig en løsningsmodel/-opbygning, ud fra de konkrete forhold, (jeg kender ikke hvad du har under det eksisterende gulv).

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden