Et vinylgulv er lavet af plastik. Er vinylen i baner, er det kun plastik, mens vinyl-klikgulv har en bund af krydsfiner. Overfladen kan have alle de udtryk, som man kan frembringe i plastik. Så det kan ligne træ, fliser og beton eller være ensfarvet eller mønstret.

Anvendelse

Plastikoverfladen er relativ blød, men alligevel også robust, slidstærk og rengøringsvenlig. Derfor er materialet også velegnet til gangarealer og køkkener, hvor man kan forudse et slid og at det bliver udsat for snavs og fedt ved madlavning.

Fordele

Først og fremmest er vinylgulve slidstærke, så det er oplagt at bruge i rum med stor aktivitet og dermed slid. Det kræver ingen efterbehandling, og der  er utrolig mange variationer at vælge imellem i forhold til farver og udtryk.  

Ulemper

Vinyl er lavet af plast og har ofte et plastik-look. Det er simpelthen svært at lave vinyl, som ligner fx træ eller sten, så er det det, du drømmer om, bør du gå efter den ægte varer.   

Rengøring og vedligehold

Vinyl er meget nemt at holde. Gulvet er virkelig robust og afvisende over for smuds og snavs, og du kan benytte skrappe rengøringsmidler.

Klimabelastning

Plastik er ikke miljøvenligt, så det er vinyl heller ikke.