Gør det selv projekterne har kronede dage i en tid, hvor vi på grund af udbruddet af coronavirus tilbringer langt flere timer i hjemmet end tidligere. Både fordi det knirkende gulvbræt, som har siddet løst i måneder, vækker yderligere irritation, og fordi der nu er bedre tid til at kaste sig over det længe ønskede drivhusbyggeri.

Byggemarkederne har ekstra  travlt i øjeblikket, og da Videncentret Bolius på sin Facebookside, spurgte til hvilke projekter, folk havde kastet sig over i denne tid, vrimlede det ind med eksempler.

- Man ser måske på facade terrasse og have med lidt andre øjne, nu hvor man har opholdt sig meget hjemme. Så går vi op og ned ad de små ting i huset og haven, som har været udskudt længe. Nu, hvor der ikke er sociale arrangementer i weekenderne, har mange set det som en oplagt mulighed for at få lidt fra hånden, siger Tue Patursson, der er fagekspert hos Videncentret Bolius.

Hav styr på sikkerhed og regler

Tue Patursson minder også om, at du – især i denne tid – skal huske at passe på dig selv, når værktøj og stiger findes frem.

- Som altid skal man være opmærksom på sikkerhed, når man kaster sig over gør-det -selv-arbejdet. Og selv om mange hospitaler har oplevet mindre pres fra coronasyge end frygtet, er der ingen grund til at belaste sundhedspersonalet med dumme falduheld fra stigen, eller et snitsår fra hobbykniven eller endda motorsaven siger han.

Og faktisk er der en anden personalegruppe du også kan have med i overvejelserne, inden du går i gang med større projekter.

- Man skal selvfølgelig overlade arbejdet til professionelle, når man er ude i opgaver, som man ikke føler sig tryg ved, opgaver, som kan have voldsomme følgevirkninger på resten af huset i tilfælde af fejl og så naturligvis opgaver, som kræver autorisation som fx en del vvs- og elarbejde. Men man kan også i disse tider være med til at holde hjulene i gang hos de små lokale håndværkere, ved ikke at lave alt arbejdet selv, understreger Tue Patursson.

Du kan se flere eksempler på brugernes projekter i opslaget på Videncentret Bolius' Facebookside​​​​​​​.