Spørg Bolius

Dækker forsikringen ved udgravning i kælder?

Hej Bolius

Vi er ved at udgrave et rum i kælderen på en 2 etagers murstensvilla fra 1933 og kan allerede nu se at vi højt sandsynligt bliver nød til at understøtte fundamentet. Er det noget vi juridisk set selv kan gøre, i forhold til forsikring, eller skal der autoriserede håndværkere til for at det dækker i tilfælde af at det skulle blive aktuelt?

Venlig hilsen

thilde

Hej Thilde S

Man bør slet ikke begynde at ikke grave ud i kælderen uden at have fået undersøgt jordbundsforholdene og uden af have en ingeniør ind over. Og selv om man har fået lavet en geoteknisk undersøgelse samt fået lavet ingeniørberegninger på hvor meget der skal ekstrafunderes mv er det stadig jer, som husejere, der har ansvaret for bygningen.

Der kan gå så grueligt meget galt hvis man laver arbejde, der har betydning for hele husets statik/bæreevne. Der skal ikke meget til at der opstår revner eller at huset sætter sig. Og forsikringen vil nok ikke dækker de skader.

Så få fat i en ingeniør som kan hjælpe jer igennem med projektet. Måske skal der ikke de store beregninger til men jeg vil mene at i har brug for en vejledning til hvordan der udgraves og hvad der skal understøbes med og i hvad dybde. Og i vil måske også få at vide at der kun må graves ud i en enkelt meter ad gangen, for netop at undgå revner eller sætninger.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden