1. Vi roder og gemmer

Vi kan ikke tage stilling til, hvad der skal smides ud og hvad, der skal gemmes.
I stedet gemmer vi begge dele - ofte ud fra argumenter som 'den virker jo stadig”' mm.
Men det er vigtigt at prioritere, hvad og hvor meget vi omgiver os med.
Jo flere ting, jo mere rod - og jo sværere er det at holde og gøre rent. Og jo mindre forekommer rummene.

2. Vi bruger alt for meget hvidt interiør når vi indretter bolig

Vi vælger automatisk hvide flader og er ikke modige med farver.
Men når både vægge, møbler, interiør og gulve er hvide eller lyse, så ligner vores hjem hurtigt en blanding mellem et Skagensmaleri og et venteværelse.

Brug din fantasi, og vær modig. Du behøver ikke bruge 30 forskellige farver i dit hjem, men en kombination af få, lækre farver på enten store flader eller i mindre detaljer kan give dit hjem kant og personlighed – og samle rummet, så det forekommer mere roligt og ordentligt.

3. Vi har tomme vægge

For lidt kunst på væggene får hurtigt dit hjem til at ligne din arbejdsplads eller noget, der ikke er færdigindrettet.

Tit er vi enten for fantasiløse eller mainstream i vores valg af vægdekoration.

Generelt kan det være en rigtig god ide at hænge mere kunst eller anden form for dekoration op - prøv fx plakater inden for dit interessefelt, fx en retro reklameplakat i din stue, noget helt andet i spisestuen og noget der afspejler børnenes interesser i deres værelser. Du kan også indramme nogle gamle familiebilleder eller– noget helt fjerde.

Prøv at finde noget, der har familiens interesser, så det bliver jeres valg i jeres hjem. Det giver hjemmet et meget mere personligt anstrøg.

4. Vi maser møblerne op ad væggene

Mas ikke møblerne op ad væggene - lad dem få luft omkring sig - det giver både møbler bedre mulighed for at komme til deres ret, og rummet vil forekomme meget mere åbent og luftigt, og fornemmes derved større og lysere. Placér fx sofaen minimum 10 cm fra væggen. Det vil give et lettere look i stuen. Hvis du har plads, så eksperimentér med at placere møblerne midt i rummet i en gruppe - det kan se fantastisk ud.

5. Vi kopierer boligopstillinger, når vi indretter vores bolig

Man kan være for tilbøjelig til at kopiere hele møbelopstillinger og udstillingsmiljøer fra boligmagasiner eller butiksudstillinger.

Kig i stedet på ideerne - måden de forskellige farver, materialer eller funktioner er sat sammen på og interagerer på. Se magasiner og udstillinger som inspiration og skab så jeres indretning ud fra, hvordan I lever, og hvilke ting og farver i selv kan lide. Se, hvordan magasinets stylister arbejder med kontraster, farver, materialer, strukturer, former og linjer. Og skab så dit eget rum. Dit hjem skal være personligt indrettet, så din indretning passer til dig, og hvor du og din familie føler jer hjemme.