Spørg Bolius

Datter flytter i stuelejlighed - skal vi være bekymrede for radon?

Hej Bolius

Vores datter har fået en lejlighed i Kbh N. Det er i stuen, og der er kælder under. Da vi ikke kan måle Radon i denne periode, hvor vi nærmer os sommer, ved vi ikke om der er grund til at frygte radon i lejligheden. Vi vil lave en måling, når det er muligt, men da der er 5 til 6 mdr. til vi kan måle og endnu længere til vi har et resultat, vil vi høre, hvor stor sandsynligheden er for radon i området ved Hans Tausens Plads, om risikoen for radon er mindre, når der er en forholdsvis høj kælder under lejligheden.

Desuden har vi tænkt os at lægge et skibsgulv, hvor vi fræser fugerne og lægger en sort fugemasse, ikke pga. Radon, men fordi det er nemt at gøre rent, nemt at vedligeholde, er pænt og fordi gulvet trænger. Vil en sådan tætning med fugemasse betyde noget for en eventuel begrænsning af Radon i lejligheden i et omfang, hvor det har en væsentlig betydning?

hilsen Søren L

Hej Søren L

Først og fremmest tillykke med en dejlig placering af lejligheden:-)

Dernæst vil jeg sige at hun roligt kan flytte ind og nyde livet. Grundet kældre og deres opbygninger i etagebyggeri, så er det yderst sjældent at man kan måle for meget radon i lejligheder. Vi har skrevet en artikel om det, hvor landets førende radonekspert forklare hvorfor. Er radon farligt når jeg bor i lejlighed?

Faktisk har jeg været til et seminar, hvor han udlovede en flaske vin, til den som kunne vise ham en lejlighed med for meget radon. 

Så mht. det nye gulv, så lav i blot et flot skibsgulv. (Som ikke ville have hjulpet det store på radon, da der nok er hundredevis af andre små steder det kunne trænge op)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden