Spørg Bolius

Bør ejerforening foretage radonmåling - elle etager, stueetagen eller er det unødvendigt?

Hej, Bolius

jeg bor i en ejerlejlighed i en ejerforening med lidt over 30 lejligheder i op til 5. sals højde. Er lidt i tvivl om forskellige ting vedr. en radon måling:

Hvor mange indikatorer køber vi ind, og hvor skal de placeres?

Hvad hvis vi opdager forhøjet Radon niveau? Ved godt at det vil afhænge af niveauet - udluftning eller andre tiltag. Hvad er jeres erfaring med andre tiltag i ejerforeninger?

I princippet er det vel højest stuelejlighederne der kan være påvirket?

På forhånd mange tak for hjælpen.

Mange hilsner

fra Mette

 

Hej Mette

Meldingerne fra Statens Byggeforskningsinstitut er at man ikke skal være bekymret hvis man bor i lejlighed. Forskere: Her skal du ikke bekymre dig om radon

Det skyldes at der er et kælderplan under stort set alle etageejendomme, som fungere som en buffer.

Så skal I være på den helt sikre side, så mål i et par stuelejligheder. Og jeg skulle sige fra Torben Valbjørn Rasmussen, som har skrevet de fleste bøger om radon i Danmark, at han meget gerne høre fra folk som har fundet for meget radon i lejligheder. Han har ikke selv kunne finde dem;-)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden