De 5 værste ting, du kan sige til naboen

Vil du undgå at optrappe en ulmende konflikt med naboen, så lad være med at sige disse 5 ting, der kan udløse en nabokrig.

Undgå en nabokonflikt ved at tænke over, hvad du siger. Foto: Tommy Verting

Undgå en nabokonflikt ved at tænke over, hvad du siger. Foto: Tommy Verting

 1. Jamen, jeg sagde da også...
  Hvis du ikke kommunikerer konstruktivt, kan det optrappe en konflikt med din nabo.
 2. Hvis du ikke... så skal jeg nok sørge for, at...
  Du løser sjældent en nabokonflikt med en trussel. Fokusér altid på selve løsningen og ikke på konsekvenserne af en manglende løsning.
 3. Det er bare SÅ typisk dig, du gør altid... 
  Undgå at blive personlig, selvom det måske er typisk din nabo, og lad være med at gøre opmærksom på det, selv om det rykker i dig for at gøre det. Det bringer jer kun længere væk fra en løsning. Fokusér altid på bolden, aldrig på manden.
 4. Ha, så kan du lære det!
  Har du lyst til at begå selvtægt så stop op og tænk dig om. Selvtægt ender altid skidt, og du risikerer enten at få et erstatningsansvar eller en uoprettelig nabokonflikt på halsen.
 5. Tavshed er heller ikke løsningen på nabokonflikten
  Du bliver nødt til at komme i dialog med naboen også selvom det er svært. Forsøger du at tie konflikten ihjel, er der overhængende fare for, at den bryder ud igen med fornyet styrke. Løs derfor dine konflikter og søg professionel hjælp, hvis det er nødvendigt.

Eksemplerne er taget fra aktuelle sager, og det er landinspektør Kristian Baatrups erfaring, at naboer i konflikt altid begår mindst en af fejlene.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab