Et pindsvin kan måske ikke dresseres til ligefrem at rydde din have for dræbersnegle, men du kan alligevel gøre noget for at vække pindsvins interesse for dræbersneglene, som også kaldes iberiske skovsnegle.

Sådan får du pindsvinet til at spise dræbersnegle

Mange pindsvin har smag for snegle, og kan derfor være en hjælp i kampen mod dræbersneglene i dine have. Voksne dræbersnegle er dog ikke livretten for pindssvin, men derimod snegleæg og afkom, der endnu ikke er fuldvoksne.

Er du så heldig at have et eller flere pindsvin i din have, kan du forsøge at få pindsvinene til også at bide på de større snegle ved at klippe dem over. På den måde kan pindsvinet snuse og smage små bidder. Det vil øge chancerne for, at det får smag for levende dræbersnegle på længere sigt.

Flyt sneglestykkerne til det sted i haven, hvor pindsvinet holder til. Hvis du ikke ved, hvor det er, så lad blot de døde snegle ligge, hvor du har klippet dem i stykker. Pindsvinet skal nok finde frem til dem.

En død dræbersnegl har desuden den positive virkning, at den lokker andre artsfæller til, fordi sneglene spiser hinanden. Dermed ved du, hvor du skal lede efter nye dræbersnegle.

Hvordan får du pindsvin i haven?

Vil du gerne have pindsvin i haven, må du ikke blot gå ud og finde et i naturen og flytte det til din have. Pindsvinet vil miste orienteringen og forvirret søge efter sine sædvanlige huler.

Sørg i stedet for en pindsvinevenlig indretning af haven, så er der stor mulighed for, at det lille dyr nok skal komme af sig selv.

Groft sagt er en have, som ikke er passet og plejet, et godt levested for pindsvin. Pindsvin har nemlig brug for buskadser, hvor det kan gemme sig, og kvasbunker til at bygge rede i.

Findes der andre dyr end pindsvinet, der spiser dræbersnegle?

Det er ikke kun pindsvin, der fortærer snegleæg og ikke fuldt udvoksede dræbersnegle. Også tudser, frøer, firben, løbebiller, mus og nogle fugle hører til dræbersneglens naturlige fjender.

Har du en stor have med mange dræbersnegle, kan det også være en løsning at holde høns eller ænder. Høns æder især de små snegle, mens nogle typer ænder – bl.a. moskusænder – æder dræbersnegle i alle størrelser.

Ænderne vil gerne vaske sneglene, før de æder dem. Derfor er det er en god idé at have en havedam eller en form for vandbassin i haven.