Spørg Bolius

Efterisolering af betongulv

Hej Bolius

Jeg har en muret garage som jeg skal ombygge til beboelse og er igang med planlægningsfasen. Mit spørgsmål er ifm med efterisolering af gulvet. Nu består gulvet af 10cm betonlag +3cm klagplag, udlagt på kapillarbrydende lag af sten, altså INGEN isolering eller fugtspær under.

For at efterisolere dette gulv ville man ideelt vel bryde beton op, grave ud, isolere og støbe nyt. Men
det er sådan at mit nye gulv skal faktisk hæves næsten 40cm for at passe med resten af huset, så det virker oplagt at lægge sand på eksisterende betongulv, så 30cm isolering og til sidst 10cm nyt betonlag, så har jeg sparet gravearbejdet OG ramt den rigtige højde. Er der noget i vejen med denne løsning, hvor man ender med 2 betonlag, med isolering imellem?

På forhånd tak

 

Hej

Som udgangspunkt bør man ikke have et betonlag, isolering og endnu et betonlag da det kan give problemer med fugt.

Du kan læse mere på Videnscenteret for energibesparelser i Bygninger https://byggeriogenergi.dk/enfamiliehuse/klimaskaerm/gulv-terraendaek-kaelder-og-sokkel/terraendaek-efterisolering-ved-opbygning-af-nyt-terraendaek/

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden