Spørg Bolius

Efterisolering af loft - kan plastmalingen fungere som dampspærre?

Hej Bolius

I et hus fra 1938 er der 10 cm isolering og ingen dampspærre på loftet. Jeg vil gerne ligge 20 cm mere. I rummet under er der pudset loft, der er plasticmalet. Kan det være en dampspærre eller skal etableres en ny på loftet?

Hilsen Ove S.

Hej Ove S

Man kunne godt være tilbøjelig til at tro at plastmaling fungerer som en dampspærre. Men plastmalingens tæthed, kan som udgangspunkt ikke sammenlignes med en dampspærres tæthed. Derfor skal du etablere en dampspærre, hvis du ønsker at efterisolere.

I nogle tilfælde hvor der er enormt mange lag plastmaling ovenpå hinanden, kan der måske opnås en tæthed der nærmer sig en dampspærres. For at få det dokumenteret, vil det dog kræve en særlig undersøgelse.

Dampspærren må maksimalt placeres 1/3 inde i konstruktionen tættest den varme side, så i dit tilfælde vil den skulle placeres ovenpå den nuværende isolering, hvorefter de nye 200 mm lægges ovenpå. Læs mere i vores artikel om dampspærre på dette link:www.bolius.dk/dampspaerre-17454

I forhold til efterisolering generelt, kan du i vores energirenoveringsguide, finde andre gode tips omkring dette. Læs mere her: Energirenoveringsguide

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden