Spørg Bolius

Efterisolering loft - mineraluld eller papirisolering?

Hej Bolius

Som vicevært for en gammel ejendom med 6 lejemål i to etager med lavt skrånende tag af tagpap har jeg indhentet et par tilbud på efterisolering af loft. Der ligger i forvejen ca. 50 mm rockwool.

Mit spørgsmål går på, hvilken type isolering I vil anbefale - glasuld eller papiruld?

Hvad er fordele og ulemper ved det ene og det andet.
Og afhænger det af husets alder og stand, hvilken type isolering man bør vælge?

Bedste hilsner og på forhånd tak.

Camilla S

Hej Camilla

Når det kommer til loftet, så har papiruld og glasuld stort se de sammen egenskaber, og isolerer lige godt.

Papiruld har det minus at det får tilført et kemikalie – borsalte – som virker som brandhæmmer, men som også er på listen over uønskede kemikalier. Der er nogle ret strikse regler i forhold til borsalte i Danmark, så hvis I sørger for at købe danskproduceret papiruld, er mængden af kemikalier meget lille.

Stenuld har det minus at det kradser på huden og generer øjne og luftveje når man arbejder med det og rør ved det.

Den største forskel på papirisolering og stenuld er deres klimaaftryk.

Glasuld  skal opvarmes til omkring 1400 grader for at smelte det og trække det til glastråde, hvilket gør at der udledes ca. 20 kg CO2 pr. m3 når det produceres.

Papiruld laves af genbrugspapir, ofte aviser, og skal ikke forarbejdes med varme, hvilket gør at det kun udleder 6kg CO2 pr. m3 når det produceres.

I forhold til fugt, så er efterisolering af loft ret uproblematisk, og jeg vil derfor være helt tryg ved begge typer isolering.

Det vigtige i jeres sammenhæng er, at loftet er velventilleret, og at der ligger en dampspærre, uden huller, mellem isolering og loftgulvet, som hindrer at der ikke stiger damp op fra lejlighederne nedenunder.

Rigtig god fornøjelse med projektet

Mange hilsner Sarah Sonne Glatz, fagekspert i bæredygtighed.     

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden