Spørg Bolius

Entreprenøren vil have forudbetaling - kan vi aflyse aftalen?

Hej Bolius

Vi skal til at lægge nyt tag, og har fået kontakt til et tagfirma, som vi langt om længe har fået hevet et tilbud ud af.

Problemet er, at vi undervejs i forløbet har oplevet svigtende overholdelse af aftaler og modstridende oplysninger m.m. Bl.a. skulle de være gået i gang med taget mandag i uge 34. Der skete ikke noget. I løbet af uge 34 blev et stillads stillet op, derefter er der ikke sket mere.

Der har på intet tidspunkt i forløbet været tale om forudbetaling. Nu vil firmaet have, at vi betaler 40 %, før de vil gå i gang.

Vores tillid til håndværkeren er efterhånden meget lille. Derfor har vi ikke lyst til at betale noget, inden arbejdet er udført. Vi har tilbudt en bankgaranti og ratevis betaling efter arbejdets udførelse. Vi har henvist til, at der ikke på noget tidspunkt har været tale om forudbetaling, men nu henviser de til deres salgs-og leveringsbetingelser, som de mener, vi burde have læst.

Alt i alt har vi mest lyst til at aflyse hele opgaven. Hvordan er vi stillet, hvis vi gør det?

Venlig hilsen Jonna N

Hej med jer

Det var da en kedelig start på en ellers god opgave.
I disse dage er der et enormt opsving i dansk byggeri, og mange af branchens parter har meget travlt. Det er ikke en undskyldning, men blot en potentiel forklaring.

Der er flere muligheder i denne sag, men ingen af dem er noget man kan slå op i bygningsreglementet eller andre steder.

Nu kender jeg ikke jeres kontrakt eller de betingelser, som I blevet stillet, og som I evt. har skrevet under på. Men i Danmark er der aftalefrihed, så hvis de har stået for kontrakten, som I har indvilget i, så står I en smule dårligt, og må I måske spille lidt efter deres pibe.

Men ellers, så betaler man ALDRIG forud, aldrig. Det er okay med rater, hvor man betaler løbende. Men arbejdet skal så være udført, og materialerne leveret på ens adresse.

Mht. aflysning, så kan det også være lidt svært nu, når nu de har sat stilladset op. I kan muligvis godt aflyse sagen, men så vil I med største sandsynlighed blive tvunget til at betale for stillads-opsætningen og evt. bestilte/leveret byggematerialer. Kort fortalt: Ønsker I at ophæve kontrakten, får I nok brug for en advokat.

Min anbefaling til jer er:

  • Få fat på en rådgiver, fx en byggesagkyndig, der kan hjælpe jer videre og igennem sagen
  • Få aftalt et møde hurtigst muligt med entreprenøren. Mød evt. på deres kontor, og få en god snak om sagen og dens videre fremdrift

Jeg ønsker jer held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden