Spørg Bolius

Er der brandfare ved at lade vaskemaskinen køre om natten?

Hej Bolius

I har i flere tilfælde informeret om brug af vaske- og opvaskemaskiner samt tørretumblere om natten, men ikke nævnt, at det ikke er ukendt, at fejl ved maskinerne, fx ved en kortslutning, kan forårsage brand. En sådan fejl  sker naturligvis hyppigst ved ældre maskiner, men kan også ske ved nyere maskiner. Det må derfor ikke
anbefales at anvende maskinerne uden opsyn om natten, for at spare på strømmen. Spørg evt. hos DBI, Dansk Brandteknisk Institut, hvor mange brande, de har registreret ved de pågældende maskiner inden
for de seneste år.

med venlig hilsen Poul V

Hej Poul V

Vi har kigge på div. data og umiddelbart ser det ikke ud som om at der er flere brande pga. natlig anvendelse af opvaske- og vaske maskiner. Risikoen er tilsyneladende ikke højere. Det vigtigste er, at folk har røgalarm. Har man det er risikoen for at en brand udvikler sig ikke særlig stor.
 
Jeg ved at beredskabsstyrelsen har været inde på det, at lade maskinerne køre om natten. Men så vidt jeg ved har DBI ikke udtalt sig som dette. Men jeg kan sagtens tage fejl.   
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden