Spørg Bolius

Kan vi lyddæmpe vaskemaskinen - så vi kan udnytte de lave elpriser om natten?

Ønsket er at bruge vaskemaskine om natten, hvor strømpriserne jo er lavest. Men bor i lejlighed, hvor man godt kan høre, når naboen vasker, så hidtil har vi vasket om dagen på billige tidspunkter.

Hvilke muligheder er der for god lyddæmpning, så maskinen kan bruges om natten, hvor priserne er lavest? (Vi bruger kun opvaskemaskinen om natten, det larmer jo ikke). Er der en effektiv løsning?

Ebbe A

Hej Ebbe A

Det kan komme an på bygningens konstruktioner, men helt generelt er det hensigtsmæssigt at købe en støjsvag maskine (der er stor forskel), at placere maskinen, så den ikke rører ved skabssider eller andre hvidevarer, og ikke mindst på et støj/stødabsorberende underlag, som optager de stød, der kommer, når tromlen kører - især når maskinen centrifugerer.

Afstanden til andet inventar, skabssider samt placeringen på det støj/vibrationsabsorberende underlag af tungt luftfyldt skum, medvirker til, at lyd og vibrationer ikke forplanter sig til konstruktionerne - og derved ikke til underbo og øvrige omkringliggende lejligheder.

Et vibrationsabsorberende underlag eller ben/brikker kan købes hos større hvidevareforhandlere, hos vvs-installatører eller på nettet - søg fx på "støjabsorberende underlag vaskemaskine", så vises forskellige produkter.

De koster ikke så meget (omkring et par hundrede kroner) og er lette at montere.

Læs også: Støjgener i lejlighed og rækkehus

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden