Spørg Bolius

Er der regler for at gulvvarme skal kunne reguleres seperat?

Hej

Min kone og jeg overtog d. 01.05.22 en etplans villa fra 1973. Der stod beskrevet at bolig havde gulvvarme i de to badeværelser. Det gik hurtigt med handel og vi fik derfor ikke kigget på det. Nu er det så gået op for os at der ingen mulighed er for at regulere gulvvarmen da den er tilsluttet radiatorer. Radiatorerne er monteret med fremløbsventil og føler. Føleren sidder helt inde i hjørnet i begge rum.
Forsikringen mener at det er en tidsvarende installation og at der ikke er noget at komme efter.
Jeg mener ikke at der er tale om gulvvarme da denne skal kunne reguleres uafhængigt. Jeg har ikke kunnet finde frem til noget og vil derfor høre om i ved noget om kravene til gulvvarme dengang i start 70'erne.
Grunden til at dette er et issue for os, at det vil forhøje renoveringsomkostningerne gevaldigt.
Jeg håber i kan hjælpe.
MVH Jens  H

Hej Jens

Dit forsikringsselskab har desværre lidt ret i deres udtalelser.

Det var desværre ikke helt unormalt i installationer for den tid, og jeg har heller ikke kunne finde nogle særlige regler, normer eller lignende som skulle beskrive at det IKKE må være sådan - den gang tilbage i 1972-1973. Der står intet om det i Bygningsreglementet.

Det ændrer dog ikke på, at det ikke er en optimal løsning. Selv den dag i dag, er opvarmningen tilknyttet rummets opvarmning og styring. Ikke en gang pr. del, men idag har man sjældent både gulvvarme og radiatorer i samme rum.

Desværre Jens.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Aktuelt på forsiden