Spørg Bolius

Er der regler for hvor lille et soveværelse må være?

Kære Bolius

Vi bor i et et-plans hus fra Succes, huset bygget i 1975. Dejlig indrettet og optimalt udnyttet. Det er 100 m2 i alt.

Mit spørgsmål lyder på, hvor stort skal et soveværelse være til to mennesker?

Vores soveværelse er 8,3 m2 - vi har en 180x200 seng. Er der regler for, hvor stort et rum skal være for at kunne bruges som soveværelse til 2 personer?

Indeklimaet er ikke det bedste i det rum. Der er ikke meget luftcirkulation til trods for, at vinduet står på klem, og dørens står åben. Har i et godt råd?

Dbh Berit

Hej Berit

Der er ikke regler for størrelsen på et soveværelse - men netop, når det er så forholdsvis lille, er det vigtigt at sikre et godt indeklima.

Du skal have så lidt som muligt i rummet, ikke for meget andet end sengen, og sikre, at der er fri ventilation omkring alt inventar, så luften kan cirkulere frit.

Det er ikke hensigtsmæssigt at have vinduet på klem i længere tid, da luften ikke cirkulerer rund i alle kroge og hjørner, men overflader afkøles, så der dannes kondens og dermed risiko for skimmelsvamp. Du skal lufte ud med gennemtræk i 5-10 minutter - gerne mindst 3 gange om dagen, og altid morgen og aften.

Hold rummet opvarmet, i det mindste om dagen, hvis I ikke vil have varme på også om natten. Og så er den grundige udluftning med gennemtræk, og fri ventilation i alle hjørner og krog, især langs ydervægge ekstra vigtig.

Læs mere her: Pas på med køligt soveværelse
og her: Fugt i soveværelset - sådan undgår du det
og her: 14 gode råd: Indret dit soveværelse rigtigt og få mere energi

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden