Spørg Bolius

Er indad- eller udadgående hoveddør sikrest i forhold til indbrud?

Hej Bolius

Først tak for en god hjemmeside med gode nyhedsbreve. Jeg skriver fordi vi skal have skiftet hoveddør og  køkkendør i vores sommerhus. (i Spanien)
Begge døre åbner i dag indad, men vi ville godt have frigivet lidt plads indenfor og sagde til håndværkerne at de nye døre skulle åbne udad.
Det kunne de godt bestille men som sikkerhed mod indbrud, anbefalede de at dørene skulle åbne indad.
Er det rigtigt ?
Måske fordi hængslerne så sidder indvendigt ?
Det er ikke SUPER sikre døre, men mere end standard…

Håber i kan hjælpe med et svar og på forhånd tak.
Mvh Michael

Hej Michael

Mange tak for de rosende ord.

Jeres spanske håndværkere har ret. Det kan være nemmere at bryde ind af døre som er udadgående. En af grundene er, som du selv siger, at hængslerne er på ydersiden og derfor kan man skære den af og dermed nemt tage døren ud. Dette kan man undgå, hvis man monterer nokker i ”ryggen” af dørbladet. Se evt her: https://www.youtube.com/watch?v=ffHjynPMGJg
 
Men en anden årsag er, at man nemmere kan få et koben ind under dørbladet og på den måde tiltvinge sig vej. Når døren er indadgående, vil dørtrinnet gøre at der er ”lukket” for mellemrummet mellem dørtrin/karm og dørblad. Åbner de udad kan man komme ind med et koben eller andet under dørbladet og derved nemmere kunne tvinge døren ok.
 
I Danmark åbner vores vinduer også oftest udad. Men i de fleste andre lande åbner de indad, netop pga. bedre indbrudssikring ved indadgående vinduer.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden