Spørg Bolius

Er opkant ved bruseniche en mulig løsning?

Forsikringsselskab og murer er uenige om løsning i badeværelse med bagfald i gulvet på en del af vores badeværelsesgulv - uden for selve brusenichen. Der er tale om et ældre hus, men badeværelset er
ifølge sælger etableret 2010-12 i et område af huset, hvor der ikke tidligere har været badeværelse.

Forsikringen foreslår opkant ved brusenichen og henviser til SBI 200 på side 15 og 16 vedrørende opkant omkring bruseniche, idet det bemærkes, at der står man bør så vidt muligt undgå opkant og ikke, at man ikke må.

Murer henviser til Sikkerhedsstyrelsens blad hvoraf det fremgår at der ”med bygningsreglement 2008 (BR 08) skete en stramning for gulvafløb, så der nu skal være mulighed for at aflede vand fra hele gulvet i badeværelser”.

Spørgsmålet er om det er ok at etablere opkant i vores sag eller ej?

Mvh Ian

Hej Ian. 

Nej, det er ikke okay med en opkant ud til brusenichen. Ved at lave en opkant, kan vandet ude for brusenichen ikke løbe til gulvafløbet, og dermed overholder vi ikke lovkravet, (medmindre der også er et gulvafløb udenfor brusenichen).

Og på trods af opkanter mv. må der stadigvæk ikke være bagfald eller lunker på gulvene - hverken indenfor eller udenfor brusenichen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden