Se videoen 'Sådan får du styr på dine plastikposer'

Genbrug af plastposer fra fx indkøb er godt for både miljø og privatøkonomi. Men poserne kommer hurtigt til at optage meget plads i skabe og skuffer, hvis de bliver krøllet sammen. Fold i stedet poserne til små trekanter. Så fylder de mindre i skuffen og er nemme at tage med i lommen eller tasken på vej ned til supermarkedet.

Hvor mange plastikposer bruger en dansker i gennemsnit om året?

Det er ikke helt gennemskueligt, hvor mange bæreposer af plast hver dansker reelt bruger. Men undersøgelser fra Miljøstyrelsen, Plast.dk og Skatteministeriet viser, at hver dansker bruger omkring 80 plastikposer om året og en husstand ca. 180. Det bliver på landsplan til 460 millioner plastikposer.

Selvom danskerne sammenlignet med andre europæiske lande er dukse i forhold til forbrug af plastikposer, kan forbruget af plastikposer altså stadig nedbringes væsentligt.

Så mange penge bruger danskerne på plastikposer

Hver husstand bruger i gennemsnit 3,5 plastikposer om ugen. Nogle får vi gratis, ved køb af tøj eller sko, men langt de fleste poser køber vi i supermarkederne, når vi køber dagligvarer.

En husstand bruger ca. 390 kr. om året. Det bliver i alt til 966 millioner kr. om året på plastikposer. Der er altså også penge at spare ved at gemme poserne, så de kan bruges flere gange. Når du køber en plastikpose, går 1,5 krone til afgifter til staten.

Se hvordan du får mere plads, ved at folde din indkøbspose