Se videoen 'Sådan får du styr på dine plastikposer'

Genbrug af plastposer fra fx indkøb er godt for både miljø og privatøkonomi. Men poserne kommer hurtigt til at optage meget plads i skabe og skuffer, hvis de bliver krøllet sammen. Fold i stedet poserne til små trekanter. Så fylder de mindre i skuffen og er nemme at tage med i lommen eller tasken på vej ned til supermarkedet.

Hvor mange plastikposer bruger en dansker i gennemsnit om året?

I gennemsnit brugte en dansk husstand ifølge Miljøstyrelsen 182 plastikposer om året i 2014. Det bliver på landsplan til 460 millioner plastikposer.

Selvom danskerne sammenlignet med andre europæiske lande er dukse i forhold til forbrug af plastikposer, kan forbruget af plastikposer altså stadig nedbringes væsentligt.

Så mange penge bruger danskerne på plastikposer

Hver husstand bruger i gennemsnit 3,5 plastikposer om ugen. Nogle får vi gratis, ved køb af tøj eller sko, men langt de fleste poser køber vi i supermarkederne, når vi køber dagligvarer.

Hver husstand brugte ifølge Miljøstyrelsen 390 kr. om året i gennemsnit i 2014. Det bliver i alt til 966 millioner kr. om året på plastikposer. Der er altså også penge at spare ved at gemme poserne, så de kan bruges flere gange.

Billedserie: Se hvordan du får mere plads, ved at folde din indkøbspose!