Er din normale skraldespand blevet fyldt, fx til jul, fødselsdag eller efter en fest, er det normalt muligt at komme af med det ekstra affald, du har.

Ordninger for ekstra affald er forskellige fra kommune til kommune. Så tjek din kommunes regler - søg fx på "ekstra affald Odense Kommune" på Google, hvis du bor i Odense.

Her er nogle af de ordninger til afhentning af ekstra affald, der findes. Typisk skal du både købe en sæk og et mærke eller en kode.

Sækkemærke

Nogle kommuner har en sækkemærkeordning, hvor du kan købe mærkater, som du skal klistre på din egen, ekstra affaldssæk, eller en ekstra skraldesæk som du køber af kommunen. Sækken med mærket, stiller du blot ved siden af din normale affaldsbeholder til næste tømning.

Ekstra affaldssæk med kode

I flere kommuner kan du bestille en kode via app, hjemmeside eller sms.

Koden kan du typisk printe ud eller selv skrive på en seddel. Printet eller sedlen skal sættes fast på en ekstra sæk, som du enten køber eller selv har.

Den ekstra sæk med koden stiller du normalt ved siden af din normale affaldsbeholder til næste tømning.

Hvad koster det at komme af med ekstra affald?

Mærkater, kode eller en ekstra sæk koster typisk mellem 25 og 50 kr. stykket alt efter, hvilken kommune du bor i.

I nogle kommuner er det gratis.

Kan man få en ekstra skraldespand?

Ja, det er normalt at tilkøbe en ekstra skraldespand eller en større (eller mindre) affaldsbeholder, hvis du har behov for det. I nogle kommuner kan du også bestille ekstra tømning eller lave en aftale om, hvor ofte din skraldespand skal tømmes.

Tjek mulighederne hos din kommune.