Spørg Bolius

Fået træterrassen renset for alger - men hvad gør vi ved det hvide udtræk?

Hej Bolius

Vi har en 4 år gammel Jobota træterrasse. Den er nu blevet renset for alger mm af et professionelt firma med det sørgelige resultat at den fremstår med mange hvide plamager, jf. vedlagte billede. Terrassen har ikke tidligere fået olie eller anden overfladebehandling.

Vi har hørt at nyt hårdt træ, der er ubehandlet, kan udskille træolie, men ikke om dette der ligner saltudskillelse af en art.

Det hvide kan ikke børstes eller vaskes væk. Ved Bolius hvad det er og hvordan vi kan komme af med det, inden vi giver terrassen en linoliebehandling?

Venlig hilsen

Kurt C

Svar

Hej Kurt C

Jeg kan ud fra billedet ikke vurdere om det er noget udtræk fra træet eller om det bare er udtørring. Min umiddelbare vurdering er at det ”bare” er udtørring. Dermed vil det forsvinde når det får et nyt lag olie. Det kan være at brædderne vil suge mere i de områder hvor træet er umættet. Lav fx en lille test et sted.

Jeg håber det lykkes at få de hvide områder væk og håber det kan klares alene med olie.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden