Spørg Bolius

Olieret terrassen, hvordan fjerner vi overskydende olie der har lagt sig på overfladen?

Hej Bolius

Hvordan kan man fjerne "laklag" dannet af overskudsolie på en træterrasse?

Jeg har en stor, 6 år gamle træterrasse i mørkt træ, som er hver år blevet behandlet med olie (de sidste 2 år med Pinotex, klar olie med lidt rødpigment), det har jeg også gjort i år. Desværre pga den stærke sol og varme, og fordi jeg har ventet for længe, ca. 1 time, med at fjerne/tørre den overskydende olie, er der dannet en "skorpe" af laklag på en stor del af terrassen.

"Skorpen" lægger fast, og når den bliver varm i solen "klistrer" den til fødderne, så terrassen ikke kan bruges. Jeg har forsøgt at fjerne den med trærens og med at forsøge at skrubbe den væk, uden
held.

Hvordan kan olie laklag fjernes på en smart måde og uden at træstruktur ødelægges?

Venlig hilsen Else F

Hej.

Jeg tænker, at du må prøve dig frem. Hvis du venter, til laget er helt koldt, kunne du forsøge at slibe på det. Jeg kunne nu godt forestille mig, at det hurtigt sætter sig fast i sandpapiret, men du kan forsøge det.

Du kan også forsøge at fjerne det med en spatel. Her skal det nok være varmet op, så det er blødt.

En tredje mulighed er at forsøge at fjerne det med terpentin. Men her skal du være meget forsigtig. Prøv på et meget lille område for at se, om det kan lade sig gøre, og det ikke laver plamager eller lign. på terrassen.

Du kan også lade det være. Det vil hærde på et tidspunkt, det kan bare tage meget lang tid.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden