Spørg Bolius

For højt niveau af radon - er ventilationsanlæg løsningen?

Hej Bolius

Resultatet af Radon måling viser alt for højt niveau i vores hus. Vil det hjælpe at sætte et genvex-system op i huset ift. at nedbringe niveauet af Radon?

Mvh. Peter.

Hej Peter

Ventilationsanlæg er en af de bedste metoder der er til at sænke niveauet af radon. Samtidig vil det ofte kunne hjælpe generelt på indeklimaet. Men min anbefaling plejer at være at få en rådgiver forbi. Hvad der er den oplagte løsning til det ene hus, kan være mindre optimalt til det andet. Man bliver nød til at kigge på resultater, huset opbygning og muligheder for at finde den bedst tænkelige løsning.

Vi har samlet en liste med rådgivere, som alle har været på en ekstra uddannelse for at kunne finde den bedst tænkelige løsning. Listen er i 2020 overdraget til Dansk Radonforening: https://radonforening.dk/medlemsoversigt-2/

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden