Spørg Bolius

For lav hældning på taget - dækker ejerskifteforsikringen nyt tag og tagkonstruktion?

Hej Bolius

Købte i 2016 et fritidshus med ejerskifteforsikring - konstaterede kort tid efter at taget var utæt og forsikringen anerkendte skaden.

Har efterfølgende konstateret at taget er fejl konstrueret da hældningen er for lav (10-12 grader) installations vejledningen til tag VELUX vinduerne foreskriver hældning på min 15 grader og Lindab metal tagpladerne forskriver min 14 grader.

I byggesagen en den godkendte tegning med 20 grader. Det byggede tag overholder således hverken installations vejledninger eller byggesagen.

Ejerskifte forsikringen bør vel i principper erstatte gammelt til nyt - kan jeg forvente at få et nyt tilsvarende tag etableret der overholder de godkendte byggetegninger eller installations vejledningerne?

Hej Morten.

Ejerskifteforsikringen dækker ikke nyt for gammelt, som husforsikringen gør.

Der er afskrivningstabeller i ejerskifteforsikringen, det kan du se i betingelserne.

Jeg tror ikke at du kan forvente at forsikringen betaler for at taghældningen bliver hævet så den bliver med den højde som producentens vejledning skriver.

Det tror jeg at du selv skal betale for. 

Men du bør da spørge forsikringen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden