Spørg Bolius

Fortrydelsesret mægleraftale

Efter 3 dage fortrød jeg den mægleraftale, jeg havde skrevet under på. Jeg skulle betale kr. 2.500 for at ophæve kontrakten. Samtidig betingede mægleren sig, at jeg skulle betale 25% (minus de allerede betalte 2.500 kr.) af det aftalte beløb på 61.000, hvis jeg inden for 6 mdr. vælger at sætte min andelslejlighed til salg gennem en anden mægler. Er det rimeligt?

Janne Rydder

Nu ved jeg af gode grunde ikke, hvad der var aftalt i den konkrete mægleraftale, som iøvrigt også kaldes en formidlingsaftale. Jeg ved heller ikke, om beløbet på kr. 2.500 går til dækning af afholdte udgifter. Forudsætter vi, at det formentlig er en standard formidlingsaftale, som du har underskrevet hos mægleren, så er det ganske sædvanligt, at man skal betale 25% af det aftalte honorar, hvis man inden for 6 mdr. får sin andelslejlighed solgt, hvad enten det sker via egen indsats eller via en anden mægler.
Forudsat naturligvis, at andelslejligheden bliver solgt, ellers er det naturligvis ikke rimeligt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jan Juul Jørgensen, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden