Frostsikring af opvaskemaskine i sommerhus

Jeg lukker mit sommerhus ned om vinteren og tømmer rørene for vand, men hvad med opvaskemaskinen? Der står vist vand et eller andet sted i bunden? Kølervæske som i wc-cisternen eller hvad?

Det er korrekt, at nogle modeller af opvaskemaskiner kan have vand stående fra bundventilen inde i opvaskemaskinen, og til afløbsslangen begynder.

Så når du lukker sommerhuset for vinteren, bør du trække opvaskemaskinen helt ud og tømme både slangen med indkomende vand til maskinen, men også afløbsslangen, som evt. skal afmonteres for at tømme alt vandet i maskinen.

Men prøv at ringe til producenten af din opvaskemaskine.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vi gør dig klogere på at eje eller leje

Tema om ejere og lejere

På nogle punkter minder boligejere og -lejere meget om hinanden, på andre punkter ikke. Med en ny, stor undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius, er vi dykket ned i emnet og ser på de mange forskellige og lighedstræk der er mellem de to mest almindelige boligformer.

Stort tema i magasinet Bolius

I magasinet Bolius kan du læse et stort tema om ejere, lejere og andelshavere. Læs om forskellene, udviklingen og om fire familier, der bor på hver deres måde. 

Læs magasinet gratis

Vis resten af forsiden