God rengøring handler for rengøringsekspert Fru Grøn om at:

  • Rengøre effektivt
  • … med mindst mulig brug af kemikalier
  • … uden unødig spild af penge

Derfor følger hun altid selv disse 3 rengøringsbud.

Fru Grøns 3 rengøringsbud

1.    HOLD rent frem for at GØRE rent.

Hvis du gør rent ofte, ca. hver uge, så behøver du kun vand, en mikrofiberklud, og måske lidt opvaskemiddel til det meste.

Væn dig til at bruge børsten i toiletkummen hver morgen og brug fx en mikrofiberklud eller en svamp 2 gange om ugen til håndvasken, så behøver du ikke rengøringsmidler. Du kan også bruge et blidere rengøringsmiddel som opvaskemiddel en enkelt gang om ugen.

2.    Fjern smuds med knofedt

Skrub så vidt muligt skidtet væk med fx en skrubbe, tandbørste, mikrofiberklud, skuresvamp etc., uden rengøringsmiddel. Så undgår du unødig brug af kemikalier.

3.    Brug IKKE universalrengøringsmiddel til alt

Når du gør grundigere rent, kan du bruge et rengøringsmiddel, men brug et, der er målrettet det snavs, du vil fjerne. Brug ikke et universalrengøringsmiddel til alt, for så bruger du unødig mange kemikalier. Hvis det kun er én slags smuds, fx kalk, du skal fjerne, så brug noget der fjerner kalk - og ikke et universalrengøringsmiddel, klorprodukter eller andet antibakterielt middel.

Sådan vælger du det rigtige rengøringsmiddel

  • KALK: Brug syreholdigt middel mod kalk, fx fortyndet eddikesyre (32 %).
  • FEDT: Brug vaskeaktive stoffer som opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel mod fedt, sukker, madrester, fedtefingre og andet blandet smuds.
  • FARVE: Brug blegemiddel mod farve fx, Na-percarbonat (i hvidvaskemidler), brintoverilte eller citronsyre.
  • KALK + FEDT: Brug en blanding til baderummet, der både kan fjerne kalk og fedtbundet snavs. En god blanding er 2 dl håndopvaskemiddel blandet med 1 dl klar husholdningseddike eller ¼ dl eddikesyre.