Spørg Bolius

Fugt i nyrenoveret kælder, er årsagen gummi-klikgulv - og har tømrer ansvar?

Hej

Vi den sidste tid fået renoveret vores kælder i vores hus fra 1928, væggene er blevet pudset op og der er lagt en beklædning som vist gør at fugten ikke kan trænge ind og vi har fået nye vinduer og lagt et gulv (tro det er af plastik, Tilbuddet siger MONTERING AF FILT OG GUMMIKLIK-GULV INKL. GUMMIFUGE VED VÆG).

Vi er ikke håndværkskyndige og har derfor stolet på tømmeren som har stået for projektet. Men nu er der opstået store problemer (afsluttet i starten af juli). I juli da der var varmt blev der danne fugt på indersiden af væggen og nede under gulvet og jeg er bange for at der vil blive store svampeproblemer hvis vi ikke gør noget.

Ventilationsproblemet er "løst" ved at bore nye lufthuller i vægge, men der er fugt under gulvet og det har betydet at tømmeren ved at fjerne hele gulvet igen, men hvad gør vi fremadrettet og hvem skal betale for disse fejl?

Er det en regning som vi hænger på eller er det tømmerens forsikring. Han har stået for at indhente tilbud fra de andre faggrupper og har tilslut lavet et samlet tilbud til os

Med venlig hilsen

Kristian S

Hej Kristian

Sikke en historie. Det kan godt blive lidt svært for at svare præcist, da jeg ikke kender det fulde kontraktforhold. Men jo, som udgangspunkt er det tømreren som er den professionelle og dermed den ansvarlige, for den fejl-montering.

Vi, sagkyndige, har et ordsprog der hedder, at tømrer er forment adgang i en (ældre) kælder. Det eneste en tømrer må lave dernede er lofter.
Vi skal hverken have gipsplader, trægulve, plasticposer eller lignende dernede.

Jeg kunne godt have fortalt jer, at dette plastic-/gummigulv ville give fugtproblemer i en kælder fra 1928.

Til sådanne gulve bør man enten kun have klinker eller epoxygulve. Eller blot et råt betongulv. Selv hvis man banker det hele om, og laver gulvvarme mv. så bør man ikke have trægulve eller tæpper dernede. Om ikke andet pga. risiko for vandskader, og så er det bare lidt sjovere at moppe gulvet rent, end at skulle skovle trægulve eller tæpper op.

Men ja, lang historie kort. Det som I har betalt for gummigulvet skal I have tilbage, og så skal han udbedre evt. følgeskader. Alt efter hvad I så ønsker, kan I lave en ny aftale med ham, eller en af hans underentreprenører – en murer.

Måtte det give jer problemer med tømreren, bør I nok overveje at hyre en sagkyndig, som kan bistå jer i sagen.

 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden