Spørg Bolius

Fugt og belægninger i kun 2 år gammelt skur - hvorfor og hvad kan vi gøre?

Hej Bolius.

Vi har bygget dette skur for et par år siden, og i år er begge døre pludselig meget fugtige (og med små mørke belægninger efter fugten) på indersiden.

Ved døren til venstre er der flisebelægning og 2 cm luft mellem dør og underlag, og døren til højre er hævet over terræn og med gulv indvendig, men bliver også fugtig på indersiden, og der er fugtigt på dørtrinnet.

Vi har endnu ikke fået malet dørene på indersiden, men det kan vel ikke være hele forklaringen?

Hele konstruktionen er i lod, så vi kan ikke forstå, at dette problem er opstået.

Håber I kan give et hint om, hvad der kan være årsag til dette.

MVH Charlotte

Hej Charlotte

Som vi har oplevet har det været meget fugtigt i lang tid. Og det kan sagtens være en årsag til den ”pludselige” fugt. Når bygningsdelen er åben vil den være mere påvirket at fugt. Og når overfladen ikke har mulighed for at tørre helt ud vil det ses.

En anden mulighed kan også være at der ikke er tilstrækkelig ventilation inde i rummene. Er der ikke det vil der også kunne ophobes fugt, som vil kondensere når den møder en kold overflade.

Håber dette gør jer klogere på en mulig årsag.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden