Spørg Bolius

Gælder lejeloven også for udlejning af sommerhus?

Hej Bolius

Er kommet i tvivl om lejeloven og lejekontrakter er gældende for sommerhuse, da flere har stillet sig tvivlende overfor dette. Har selv udlejet sommerhus gennem mange år, med alm. lejekontrakt og har aldrig oplevet problemer før nu. Derfor er det uheldigvis blevet vigtigt at få helt på plads. Håber i kan hjælpe og jeg takker på forhånd for ethvert svar.

M.v.h. Stefan

 

Kære Stefan

Efter en ændring af lejeloven i 2015, er fritidshuse ikke længere omfattet af reglerne i lejeloven. Af lovens § 1 stk. 3 fremgår det således, at ”Loven gælder dog ikke for aftaler om leje af bolig med fuld kost eller for aftaler mellem et hotel og dets gæster og for lejeforhold om beboelseslejligheder og andre beboelsesrum, herunder sommerhuse, kolonihavehuse og andre fritidsboliger, som er udlejet til ferie- og fritidsmæssige formål”.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden