Spørg Bolius

Gammel lejlighed - må jeg åbne mellem køkken og stue ved at fjerne murstenene, hvis jeg bevarer den bærende trækonstruktion?

Hej Bolius

Jeg bor i en gammel lejlighed på Nørrebro i København på 3 sal med en 4 sal over mig. Jeg drømmer om at fjerne en bærende væg imellem min stue og mit køkken, men det er jo ikke så let at få lov til.
tænkte på om I ved, om det er en mulighed at bibeholde alle de bærende bjælker, men fjerne murværket imellem, og så brandsikre bjælkerne på en eller anden måde? Bedste hilsner Clara

Hej Clara

Man skal have tilladelse til at rive en bærende væg ned.

Bærende vægge er oftest også stabiliserende, og det kan være murværket, der giver den skivevirkning som gør at væggen er stabiliserende. Så der skal laves ingeniørberegninger, for at finde ud af om der er skivevirkning og hvad der evt. skal erstatte dette.

Derudover er der, som du selv nævner brand problematikken. Jeg vil mene at alt træværk skal ”pakkes ind” i brandgips eller noget lign. for at det skal kunne holde ved en evt. brand.

Men du bør få en konstruktionsingeniør til at kigge på forholdende for at finde ud af om væggen kan nedsives og hvad der i så fald skal erstatte den. lar

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden