Spørg Bolius

Gammelt træsommerhus - er nye lofter og en varmepumpe en god ide?

Hej Bolius

Sommerhus i træ fra 1960erne. Gipsloft med plader 30x60. Ludbehandlet profilbrædder på væggene. Trægulve. Det er et sort malet lang træhus med forholdsvis nye hvide vinduer og døre, Ideal. Sort eternittag.
Bruges kun i sommerperioden
Ingen varmepumpe. Er det iøvrigt en god ide at anskaffe en og i så fald hvilken? Der er oprindelig isolering i gl. del af huset. Brændeovn.

Spørgsmål: 

Rum med plader ca 35 kvadratmeter. Ønsker loft udskiftet, da enkelte plader hænger lidt ifm tilbyging. Skal loft udskiftes med samme loft plader som i dag eller er der andre muligheder?
Er meget i tvivl.

På forhånd tak for hjælpen, venlig hilsen Hanne H

Hej Hanne H

Hvad loftet skal skiftes til, er lidt op til dig. Ønsker du over tid, at skifte de andre lofter også kunne du med fordel starte nu. Men du kan både sætte gipsplader op som det er nu, du kan sætte op i større plader, så du får en ensartet glat overflade (efter spartling, filt og maling) eller du kan sætte et træloft op i stedet. Læs mere om lofter her: Lofter

Selv om du kun bruger sommerhuset i sommerperioden, kan en luft til luft-varmepumpe være en god ide enten for at holde sommerhuset opvarmet med lidt varme på hele året, så rør ikke fryser til i vinterperioden, eller for at kunne varme sommerhuset ”hurtigt” op, eventuelt fjernstyret. Jeg kan desværre ikke anbefale en konkret model, men kontakt en varmepumpeinstallatør og hør ind til en egnet model til dit behov. Læs om varmepumper i sommerhus her: Luft til luft-varmepumper til sommerhuse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden