Spørg Bolius

Gasfyr suppleret med varmepumpe - hvordan udnyttes det bedst?

Hej Bolius

Jeg har et hus fra 1972, som opvarmes med naturgas. Jeg har nylig installeret en varmepumpe - Panasonic R32. Hvordan får jeg den bedst til at supplere naturgassen?

Den indvendige del er placeret i stuen.

Mvh Birger F

Hej Birger F

Først og fremmest er det vigtigt om varmepumpens størrelse (effekt) passer til stuens størrelse (areal). For det vil som udgangspunkt kun være det rum som varmepumpen vil kunne dække. Hvis køkken og/eller alrum ligger i åben forbindelse med stuen, kan det også være at der kan dækkes lidt. Igen har varmepumpens effekt en betydning.

Med nogle gode effektive termostater på de radiatorer i varmepumpens dækningsområde, vil der automatisk blive reguleret – forbruget her vil altså være lavere. Dermed skulle det samlede varmeforbrug også gerne falde, da en del af radiatorerne nu ikke bruger lige så meget varme som før.

Læs mere om luft til luft-varmepumper i vores artikel her: Luft til luft-varmepumper til sommerhus

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden