Gert Hansens hus i Måløv skiller sig stadig ud fra mængden. Også selvom flere andre i området har gjort som ham og fået et solcelletag. Og det er med god grund. Gert Hansen og hustruen fik i 2018 udskiftet det gamle, udtjente eternittag med et aktivt tag dækket af solceller. 

Selvom det var en større udskrivning, er han i dag stadig glad for, at de traf det valg. De har ikke oplevet nogen problemer med taget, utætheder eller andre ubehagelige overraskelse.

– Jeg er supertilfreds med den løsning, vi fik lavet. Det, jeg er mest tilfreds med, er, at vi ikke kun har solceller på sydsiden. Det betyder, at vi allerede fra midten af februar får så meget energi fra taget, at vi kan være selvforsynende frem til kl. 21 og undgå de dyreste timer på døgnet, siger Gert Hansen med henvisning til de dyre elpriser og tariffer i ”kogespidsen” fra kl. 17 til 21.

Taget har fået ekstra værdi de senere år, hvor elprisen har taget ikke bare ét, men flere nøk opad. Som uddannet elektromekaniker har han siden Bolius’ sidste besøg taget skridtet fuldt ud.

I dag rummer matriklen en luft til vand-varmepumpe, en luft til luft-varmepumpe som supplement i stuen og en elbil. Dermed kan de bruge en endnu større del af solenergien selv.

– Vores adfærdsændringer i forhold til strømforbrug er startet alene på grund af taget. Og udviklingen på elprisen har kun gjort, at vi nu er gået all in, siger Gert Hansen.

Taget producerer årligt i omegnen af 13.000 kWh. I alt har det på fire år givet et afkast på knap 74.000 kr., og samtidig var boligens samlede energiforbrug for el og varme samt strøm til elbil på kun 9.181 kr. sidste år. Og netop de mange gode oplevelser gør også, at Gert Hansen glædeligt fortæller om de mange fordele.

– Der går sjældent en weekend, uden at der er nogen, der parkerer bilen foran vores hus, kigger på taget og gerne vil tale om det. Og jeg har hjulpet flere i området med at få et tag som vores, siger Gert Hansen.

Læs også artiklen med Gerts tanker få måneder efter, taget blev taget i brug