Billedgalleri: Giv din have farve og duft med engelske roser

Rosen –bliver kaldt havens dronning. Ikke uden grund. Rosen pirrer sanserne og giver stor glæde, når den udfolder sin pragt. Og en type rose er i en helt særlig kategori: De engelske roser.

Form, farve og duft gør engelske roser så attraktive, at du snyder sig selv for store oplevelser, hvis du dømmer dem ude af din have. Engelske roser har et rigt blomsterflor fra juni til langt ind i efteråret, og så er de et æstetisk input i haven.

Hold de forskellige typer roser hver for sig

Der findes et utal arter af roser, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken rosenstil du vælger. Roser bør sammensættes efter bestemte regler.

For æstetikkens skyld adskiller man de forskellige typer af roser. Man holder engelske roser, bunddække-roser, gammeldags roser, buket-roser, slyng-roser m.m. hver for sig.

To bede med engelske roser

Planteskoleejer Knud Pedersen har sammensat to rosenbede for Videncentret Bolius. Det er blevet til et bed på 3 X 2 meter i rosa farver bestående af 13 rosenplanter samt et rundt bed med en diameter på tre meter med 18 roser i gyldne toner.

Du kan se billeder af de forskellige engelske roser og tegninger af de to rosenbede i billedgalleriet øverst i artiklen.

Kort om engelske roser

Engelske roser er en forholdsvis ny gruppe af roser, der først er kommet frem efter 1970.

De kombinerer den charmerende form og fantastiske duft fra de gamle roser med de moderne rosers brede vifte af farver og gentagende blomstring. Generelt er engelske roser meget vinterhårdføre.

Podcast: Mig og min have

Episode 3: Roser

I denne episode inspirerer vi dig til en fornyet rosegæse med anekdoter, passion og praktiske tips til hvordan du skal passe dine roser og få sat skub i dem i foråret.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit