Spørg Bolius

Grundskyld for grund som er delvist fredet?

Hej eksperter!

Jeg bor i et sommerhus, som ligger på en grund, som er fredet for ca. 2/3 dels vedkommende. Betaler man grundskyld af de fredede kvadratmeter?

Venlig hilsen Annette T.

Kære Annette T.

Hvis der er tinglyst en særlig bevaringsdeklaration på en bygningsfredet ejendom, kan den blive fritaget for at betale grundskyld. Men ved en sådan aftale fraskriver man sig samtidig den ret, man ellers under visse betingelser kan have til at kunne kræve statslig overtagelse, hvis ansøgning om nedrivning af en fredede ejendom afvises. Læs mere her: Kulturstyrelsen støttemuligheder

Hvis der alene er tale om, at det er en del af grunden, der er naturfredet, vil der sandsynligvis i fastsættelsen af grundværdien været taget højde for det. Da arealet blev fredet, har den daværende grundejer muligvis modtaget erstatning, hvis de indskrænkelser i rettigheder, som fredningen betyder, har medført et økonomisk tab.

LÆS OGSÅ: Sådan beregnes din grundskyld

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden