Spørg Bolius

Har brugt gaffatape til samlinger af dampspærre - er det ulovligt hvis huset sættes til salg?

Hej Bolius.

Vi hjalp i 2008 vores datter og svigersøn med at renovere et gammelt hus.

Vi tapede samlingerne i dampspærre med gaffatape.

Nu er spørgsmålet: i tilfælde af, at huset skal sælges, er det så en ulovlig samling af dampspærre, vi har brugt?

Kan vi blive gjort ansvarlige, hvis der opstår fugtproblemer i huset efter salg?

Der er genvindingsanlæg i huset, og der har ikke været fugtproblemer i de 12 år, som vores datter og svigersøn har boet der.

Er de nødt til at rykke vægge og lofter ned og forny dampspærre og tape den med dampspærre tape, eller er det ok, at dampspærre blev tapet med gaffa i 2008?

Mvh Erik og Hanne 

Hej Erik og Hanne

Det er ikke en korrekt metode at bruge gaffertape til at lappe en dampspærre.

Men det er måske bedre end alternativet. Taler vi om en gammel alukraft, så betyder lidt gaffertape hverken fra eller til. Men er der tale om en nyere dampspærre, som I har sat op, måske i forbindelse med netop nye lofter mv., så er den ikke god.

SKULLE der opstå problemer med fugt ude i tagkonstruktionen, så ville gaffertapen nok blive dømt ude. Men det må så nok komme an på en nærmere vurdering. Nogle tapetyper hæfter bedre end andre. Og måske passer netop gaffertapen og den aktuelle folie godt sammen, og kan det  i det konkrete tilfælde være en forbedring  frem for blot samlinger med overlap.

Men kort fortalt, hvis det som du skriver er en gammel alukraft der er repareret og derfor kun skal holde i en kortere periode, og de krav der var gældende da arbejde blev udført er opfyldt -  og i har oplyst om reparationen i forbindelse med at der bliver udarbejdet Tilstandsrapport og der på basis af den tilstandsrapport er indhentet tilbud på ejerskifteforsikring, så har datter og svigersøn reelt ”købt sig fri” for ansvaret. Både fordi køber så oplyses om de udførte reparationer i Tilstandsrapporten og hvis der så ikke er taget forbehold i ejerskifteforsikringen vil det dækkes den vej.

Tilbage i 2008 var kravene ikke helt lige så strenge til dampspærren, som de er i dag. Den gang gjorde man sig ikke så umage med at bruge rette tape og folieklæber mv.

Jeg håber, I kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden